Fil Antivirus

Fil Antivirus förhindrar att datorns filsystem infekteras. Komponenten startas när operativsystemet startas, finns kvar i datorns minne och söker igenom alla filer som öppnas, sparas eller startas på din dator och alla anslutna diskar med avseende på virus och annan skadlig programvara. Om du inaktiverar Fil Antivirus, kommer det inte att starta när operativsystemet startas. Du måste återaktivera Fil Antivirus manuellt.

Aktivera/avaktivera Fil Antivirus

Du kan skapa en skyddsomfattning för Fil Antivirus.

Lägga till/ta bort en fil eller mapp till/från skyddsomfattningen

Lägg till/ta bort ett objekt från listan över standardobjekt till/från skyddsomfattningen

Avaktivera skydd för ett objekt i skyddsomfattningen

Att aktivera skanning av skrivskyddad systemvolym

När du eller ett program försöker få åtkomst till en fil som ingår i skyddsomfattning kontrollerar Fil Antivirus om iSwift-databaserna har någon information om denna fil och använder denna information till att avgöra om filen ska genomsökas eller ej.

Det går att känna igen skadliga objekt tack vare signaturanalys, vilket är ett läge för sökning efter hot baserat på hotbeskrivningar som ingår i antivirusdatabaser. Förutom signaturanalys, använder Fil Antivirus heuristisk analys och olika andra söktekniker.

När ett objekt upptäcks visar programmet ett meddelande om det och utför en åtgärd på objektet baserat på inställningarna för Fil Antivirus.

Välj den åtgärd som Fil Antivirus vidtar efter att ha upptäckt en smittad fil

En säkerhetskopia skapas i Kaspersky-programmet innan försök görs att desinficera eller ta bort ett infekterat objekt så att det senare kan återställas eller desinficeras. En filkopia visas i Karantän. Du kan försöka att desinficera denna fil senare med hjälp av uppdaterade antivirusdatabaser.

Information om användningen av Fil Antivirus och alla upptäckta objekt loggas i en rapport.

Obs! Om körningen av Fil Antivirus stoppas och ett fel visas kan du visa rapporten och försöka starta komponenten igen. Om problemet inte löser sig kan du kontakta Kasperskys kundtjänst.

Visa rapporten för Fil Antivirus